Skip to content

Točke vpenjanja

Sistem HPC Vega uporablja in integrira tehnologije za shranjevanje podatkov z različnimi lastnostmi, ki nudijo raznovrstne datotečne sisteme. Ti nudijo uporabnikom SLING in EuroHPC kapaciteto shranjevanja in predhodno določene direktorije.

Ime Opis Tip
exa5 Visokozmogljivi pomnilnik Lustre
ceph Pomnilnik z veliko kapaciteto Ceph

Razpoložljivi datotečni sistem

Uporabnikom so na voljo naslednji datotečni sistemi:

Ime Pot Opis
tmp /tmp Lokalni začasni direktorij za vse uporabnike
home /ceph/hpc/home/ Domači direktorij za uporabnike
exa5 /exa5 Hitri pomnilnik
scratch /exa5/scratch/user/ Delovni direktorij

Domači direktorij je uporabnikov domači direktorij po prijavi. Domači direktoriji so namenjeni shranjevanju, uvozu, izvozu, kodam, skriptam itd. ter jih nikoli ni dovoljeno uporabljati za trajanje izvajanja začasnih/delovnih datotek, ker to povzroči nepotrebni promet, ki zavira delovanje tega datotečnega sistema. Vsi domači direktoriji so na voljo za vsako računsko vozlišče. Kvote so nastavljene v /home. Podrobne informacije za kvote so na voljo na tej povezavi.

Delovni direktorij je uporabnikov delovni direktorij. Na vsakem računskem vozlišču je datotečni sistem vpet kot /exa5/scratch/user. Pri izvajanju svojih nalog uporabite delovni datotečni sistem. Datoteke v tem datotečnem sistemu so lahko odstranjene po vsakem zagonu, zato podatke, ki jih želite shraniti, kopirajte nazaj na domači direktorij. Kvote so nastavljene v delovnem direktoriju. Podrobne informacije za kvote so na voljo na tej povezavi.

Če potrebujete trajni pomnilnik za večje količine podatkov, se obrnite na našo podporo: podpora@sling.si

Kvote

Kapaciteta Opis
home 100GB Velikost domačega direktorija za vsakega uporabnika
scratch 20GB Velikost delovnega direktorija za vsakega uporabnika

Povečanje kvot

Za dodatni prostor se obrnite na našo podporo: podpora@sling.si