Skip to content

Vega Open OnDemand

Open OnDemand je storitev, ki uporabnikom omogoča dostop do gruče preko grafičnega vmesnika. Tam lahko dostopate do svojih datotek na gruči, oddajate in nadzirate svoje posle in njihov status čakalni vrsti, ter preverite izhodne podatke. Vse to je mogoče početi z enostavnimi kliki znotraj spletenga brskalnika.

Dostop

Za omogočitev dostopa do storitve Open Ondemand se obrnite na support@sling.si

Dostop do storitve Open Ondemand je mogoč preko povezave https://ondemand.vega.izum.si/. Povezava vas bo vodila do SLING SSO avtentikatorja, kjer vpišete svoj e-naslov oz. uporabniško ime, ter geslo.

slika SLING SSO avtentikatorja

Po avtentikaciji vas bo stran preusmerila na Dashboard aplikacije.

Upravljanje z datotekami

S klikom na Files v navigacijski vrstici se vam prikaže spustni meni z vam dodeljenimi osebnimi direktoriji na Vegi (morebitnega projektnega direktorija ne bo med njimi).

slika dashboard

S klikom na katerega koli vas stran pelje v ta direktorij. Tukaj lahko podobno kot v vmesniku z ukazno vrstico pregledate in urejate datoteke, omogočeno pa je tu nalaganje na ali prenos z gruče na vaš lokalni sistem. S kliki na direktorije pa lahko preprosto navigirate med njimi, ali pa po kliku na Change directory vpišete absolutno pot do željenega direktorija.

slika vmesnik za datoteke

Oddaja poslov

S klikom na Jobs, ter nato Job Composer v navigacijski vrstici prispete v meni namenjen oddaji poslov. V Job Composerju lahko s klikom na New Job ustvarite nov skript, in sicer iz predloge testnega posla (Template), iz drugih že predustvarjenih poslov (From selected Job) ali pa uvozite vašo že predustvarjeno skripto (From specified path).

slika ustvarjanje službe

V primeru zadnjega se vam odpre nov obrazec v katerem določite pot do direktorija, kjer se skript nahaja, ime samega skripta znotraj navedenega direktorija, izberete Vega gručo, ter vpišete ime vašega računa na Vegi (v primeru, da pustite prazno se bo uporabil vaš privzeti račun), ter pritisnete Save, s čimer se bo ustvaril nov posel.

slika ustvarjanje službe iz poti

Ob ustvaritvi vašega prvega posla se bo v vašem domačem direktoriju ustvaril direktorij z imenom ondemand, kamor se bo ob vsakem naslednjem ustvarjanju novega posla prenesla celotna vsebina izbranega direktorija s poslom. Vendar pa aplikacija OnDemand za uspešno oddajo posla potrebuje prenešen le vaš skript, zato je priporočljivo, da v kolikor je vsebina vašega direktorija z vsebovanim skriptom obsežnejša, vaš skript postavite v ločen (prazen) direktorij in ob ustvaritvi novega posla specificirate le tega, zato da se torej prenese le vaš skript, ter se s tem prepreči kopiranje prevelike količine podatkov.

Skripte pa lahko po ustvarjanju posla urejate z uporabo možnosti Editor, ki odpre nov zavihek z urejevalnikom besedila. Preostane vam le še oddaja posla s klikom na Submit.

Nadziranje poslov

Nazdiranje izvajanja poslov vam omogoča ločen meni do katerega pridete s klikom na Jobs v navigacijskem meniju, ter nato Active Jobs. Tukaj lahko spremljate stanje vaših poslov v čakalni vrsti, ter nedavno zaključenih poslov.

slika prikaz aktivnih služb